Internationale Linkshandigendag
De eerste ballen van het Drijver’s open dubbeltoernooi zijn het net overgeslagen. Ik sprak maandagavond de heren van de HD6 die als 1 van de eerste dubbels van de week mochten spelen.

Edwin (Drijver’s T.C.) speelde samen met Leander (Deventer L.T.C.) tegen Gert (T.C. Bathmen) en Kasper (T.C. Colmschate) op baan 3. Edwin en Leander spelen minimaal 1x per jaar samen een toernooitje en dat zonder geruzie! Kasper en Gert gingen echter een keer voor iets nieuws, zij speelde voor de eerste keer samen.

Als we het over de voorbereidingen van deze wedstrijd hebben, hebben de heren geen voorbereiding nodig. Dat was ook te horen aan de eetkeuzes voor de wedstrijd van de heren. Kasper heeft echter aan wat power voedsel gedaan, hij had voor de wedstrijd een bord bloemkoolrijst op. (Dit was waarschijnlijk alleen omdat die bij andere had gegeten). Zijn partner Gert had een broodje Shoarma op met extra veel knoflook als tactiek tegen de tegenstanders. Tegenstander Edwin moest het doen met wat droge rijst en partner Leander had uit tijdnood een blik soep opgewarmd.

Na 15 minuten over het eten gehad te hebben kwam hun wedstrijd toch ook echt te spraken, want hoe was hun eerste wedstrijd van het toernooi eigenlijk? Gert gapte gelijk dat die zelden zo’n klote wedstrijd heeft gehad, maar verbeterde zich al snel met dat het een prima wedstrijd was. De eerste set ging snel voorbij, Gert en Kasper gingen er met de eerste set vandoor met 6-2. Na de eerste set kwamen Edwin en Leander op gang en kwamen ze met een 1-4 voor te staan. Helaas zat er toch geen 3de set in en wonnen Gert en Kasper ook de tweede set met 7-6.  Ondanks het verlies van Edwin en Leander waren de heren het allemaal eens dat Leander toch de punt van de wedstrijd heeft gemaakt. Nadat Kasper een passerende bal dacht te kunnen slaan langs Leander, sloeg Leander een scoorde bal door de bal achter zijn rug te slaan, door zijn racket achter zijn rug te gooien. (Misschien moesten we hier toch even een filmpje van maken voor de lezers heren)

Wat nou echt het geheim van Gert en Kasper was? Beide heren zijn linkshandig en 13 augustus is internationale linkshandigendag, op zo’n dag hadden deze 2 heren dan toch wel een streepje voor.

De heren doen alle 4 mee met het Wolters keukens Deventer Tennis Kampioenschappen en zullen we hun zien tennissen in de categorieën HD6, HD5 EN GD7. Heren bedankt voor het gezellige interview!