We zijn genomineerd voor sportinitiatief van het jaar!

Who, we kregen mooi nieuws van Sportbedrijf Deventer. Ons initiatief ‘cluboverstijgend trainen’, voor de tennissende jeugd in de gemeente Deventer, is genomineerd in de categorie sportinitiatief van het jaar! Iets dat nooit van de grond gekomen was zonder de goede samenwerking tussen besturen en tennistrainers van de Deventer tennisclubs! De bekendmaking is 18 mei in Mimik, maar we zijn nu al heel trots omdat het een mooie gezamenlijke inspanning is.

Cluboverstijgend trainen
Jacco Eltingh schetste het al eens mooi: een groot aantal gelijkgezinde kinderen is het meest niveauverhogende middel. Iets dat opgaat voor alle niveaus. En daar geloven we als Deventer Tennis in. Daarom organiseren we in Deventer, met de verschillende tennisverenigingen, voor gemotiveerde kinderen tennislessen aanvullend op het programma van de club. Cluboverstijgend trainen noemen we dat. Door dit aanbod is er in de gemeente voor ieder kind die wat meer wil, ook meer te krijgen. En wordt er vooral ingezet op een ontmoetingsplek voor gelijkgestemden vanuit de verenigingen. Een niet-clubgebonden, door de sportbond gecertificeerde tennisschool voor toptennis, verzorgt deze lessen. Een mooi initiatief dat nodig is om ambitieuze tennissende kinderen te behouden voor de sport …. en wie weet, een springplank te bieden naar echt prestatief tennissen.

Geen losstaand initiatief
Super mooi, want het geeft waardering voor een weg die we een hele tijd geleden insloegen. Al vanaf 2016 trekken de Deventer tennisclubs gezamenlijk op om de tennissport nóg meer op de kaart te zetten. Door enerzijds inspanningen die zich richten op de promotie als in zichtbaarheid en werving & behoud. En anderzijds inspanningen die zich richten op talentontwikkeling, als onderdeel van toekomstige tennispromotie.

De clubs spraken destijds af om dit doel na te jagen en een open houding aan te nemen voor wat betreft nieuwe initiatieven die voort kwamen uit deze samenwerking. Wat soms ook betekent om over de eigen muren (of hekken vaak in dit geval) van de eigen verenging te kijken. Op die manier rolden al mooie projecten van de band. Neem het groots opgezette schooltennis project, de jaarlijks terugkerende Deventer Tenniskampioenschappen (uniek in haar opzet) en dus ook dit initiatief ‘cluboverstijgend trainen’.

Tennis heeft veel te bieden
Of je nu begint, al jaren tennist, ‘prof’ wilt worden of de sport beoefent voor de gezelligheid; voor iedereen is plek. Bij welke andere sport kun je altijd en overal spelen, met wie je maar wilt? Die sociale voordelen zijn misschien wel uniek binnen de sportwereld. Het is daarbij een prettige omgeving voor kinderen om op te groeien en zich te ontwikkelen. En, je kunt het je hele leven blijven doen. Geweldig toch!