Deventer tennisclubs bundelen krachten

In de zomer van 2016 ondertekenden alle tennisclubs binnen de gemeente Deventer op de tennisvelden van Deventer Lawn Tennis Club het ‘Convenant Tennispromotie in de gemeente Deventer’. De Deventer tennisclubs ondervinden geduchte concurrentie vanuit onder meer de voetbal- en hockeywereld. Dit convenant onderstreept de ambitie van de clubs om gezamenlijk de tennissport (opnieuw) op de kaart te zetten.  

Zij richten zich hierbij op zowel het werven van nieuwe leden als het behouden van bestaande leden. Speciale aandacht gaat uit naar het aan elkaar verbinden van jeugdige talenten vanuit de diverse clubs.

Deventer Tennis Kampioenschappen

Decor voor het ondertekenen van het convenant waren de Deventer Tennis Kampioenschappen. Iedereen van jong tot oud en van beginnend tot gevorderd kan meedoen, enige voorwaarde is dat je in de gemeente woont of tennist. Met over 600 deelnemers worden in één week tijd op 7 verschillende parken meer dan 700 wedstrijden gespeeld. Dit jaar worden de DTK, met Sportverlichting.com als hoofdsponsor, voor de 47e maal op rij georganiseerd.

Stichting Tennispromotie Deventer (OrgCom)

Aanjager achter het convenant is Stichting Tennispromotie Deventer. Deze stichting bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers afkomstig uit de verschillende Deventer tennisverenigingen die de tennissport een warm hart toedragen. Naast het organiseren van de DTK heeft de stichting zich tot doel gesteld het promoten van tennis in de gemeente Deventer in algemene zin, voor alle leeftijden en op alle niveaus.