Deventer tennisclubs lanceren gezamenlijk platform

Vanaf mei dit jaar communiceren Deventer tennisverenigingen vanuit een gezamenlijk communicatieplatform deventertennis.nl. Een platform voor tennissend Deventer en iedereen die geïnteresseerd is in de sport.

Het is een van de uitkomsten van het samenwerkingsverband tussen de Deventer tennisverenigingen. In 2016 werd door de verenigingen een convenant ondertekend waarin zij de ambitie uitspreken om gezamenlijk de tennissport (opnieuw) op de kaart te zetten. Dit vanuit de veronderstelling dat tennis als sport veel te bieden heeft, waarbij er voor iedereen in Deventer plek is. Het is daarom sterker om als sport samen op te trekken, in plaats van afzonderlijk per club.

De verenigingen richten zich op zowel het werven van nieuwe leden als het behouden van bestaande leden. Speciale aandacht gaat uit naar het aan elkaar verbinden van jeugdige talenten vanuit de diverse clubs.

Sanne van der Linden, projectleider van het platform: ‘Het is niet toevallig dat we het platform in deze periode lanceren. Traditiegetrouw staan in het voorjaar honderden Deventer tennissers op de baan vanwege de jaarlijkse voorjaarscompetitie en binnenkort start het toernooiseizoen. Een mooi moment om deze sporters en hun omgeving te informeren via dit platform.‘

Geen losse actie 
De ontwikkeling van het platform deventertennis.nl staat niet op zichzelf. De Deventer tennisverenigingen hebben in de gemaakte afspraken speciale focus op jeugd en vroegen eerder dit jaar al een landelijke subsidie aan om kinderen aan het tennissen te krijgen. Ook wordt er met trainers en jeugdcommissie van de verschillende parken actief gewerkt aan talentontwikkeling. Ambitie van alle inspanningen is meer mensen meer te laten tennissen.