90 kinderen van alle parken: heerlijke Deventer tennisdag

Op zaterdag 7 juli maakten een kleine 90 kinderen kennis met het concept ‘cluboverstijgend’ tennissen. Doel: meer kinderen die meer tennissen. En het was genieten. Onder een fijn zonnetje brachten House of Tennis trainers i.s.m. de parktrainers hun enthousiasme over op de kinderen en hun ouders. En dat ging er serieus aan toe. Zo werd er naast tennissen ook aandacht besteed aan het conditionele component. Dat betekende zweten! Een waar tennisfeestje getuige de positieve reacties. Mogelijk gemaakt door de samenwerkende Deventer tennisverenigingen, die aan de basis staan van deze dag.

Cluboverstijgend: wat is dat

Het zegt het eigenlijk al, kinderen die met elkaar tennissen ‘over de clubs heen’. Niet alleen met clubmaatjes dus, maar ook met kinderen van andere parken. Het is een van de uitkomsten van het samenwerkingsverband tussen de Deventer tennisverenigingen, wat als ambitie heeft om meer kinderen meer te laten tennissen. En cluboverstijgend trainen en tennissen is een mooie manier om daaraan bij te dragen. Daarbij is de samenwerking gezocht met ‘House of Tennis’, een gerenommeerde partij die bekend is met het concept en als onafhankelijk trainersgilde deze rol op zich kan nemen in de gemeente Deventer. Pluspunt: er zitten daar nogal wat trainers met ervaring, ook op het gebied van talentontwikkeling. Daar wordt het dus alleen maar beter van.

Op naar het vervolg

Met de clubs en trainers in de gemeente Deventer is afgesproken dat we als St. Deventer Tennis in samenwerking met House of Tennis na de zomer starten met cluboverstijgend trainen. Als aanvulling op de trainingen van de parktrainers op de afzonderlijke clubs, die natuurlijk nauw betrokken blijven. Voor wie? Voor iedereen die kan en wil. De kinderen die meededen aan de 1e kennismaking worden hier in ieder geval op korte termijn over geïnformeerd en ook op dit tennisplatform vind je er snel meer over terug!

#lovetennis