‘De Deventer tennisfamilie was weer voor een weekje bij elkaar’

Afgelopen week vond het Park Braband Open plaats. Namens de organisatie, heeft Sabine een terugblik gedaan op het eerste toernooi – van het jaar – in Deventer.

Toernooi in corona-tijd

Het eerste toernooi weer. Tja dat was best even spannend. Zeker toen het kabinet een week voor de aftrap extra maatregelen aankondigde. Het toernooi stond oorspronkelijk twee weken eerder gepland. Deze was door de KNLTB geannuleerd vanwege corona. De Deventer Tennisverenigingen hebben de zomerweken met elkaar verdeeld. Ieder park kon zo toch een toernooi organiseren en er komt zelfs een DTK (Deventer Tennis Kampioenschappen). Een mooi voorbeeld van samenwerken.

Deventer tennisfamilie

We kregen een week toegewezen en het draaiboek werd van de plank gehaald. We konden niet spieken bij een ander Deventer toernooi, maar we hebben het zo goed mogelijk proberen te organiseren. Met resultaat. Een gezellig toernooi met 195 deelnemers. Nadat competities en andere toernooien niet doorgingen zijn spelers blij om weer voor het ‘eggie’ te spelen. Maar ook de toeschouwers waren happy. Een veelgehoorde uitspraak op het park “Joh, jou heb ik lang niet gezien!”. De Deventer tennisfamilie was weer voor een weekje bij elkaar op het mooiste park van Schalkhaar middenin de bossen.

Walk-over

Fijne tennisavonden volgden. We kregen wel te maken met veel walkovers. Hoe dat komt? Misschien waren mensen te overmoedig, misten ze wedstrijdritme of bezweken ze onder de druk van het publiek. Er volgde een ouderwets finaleweekend, zelfs zonder de voorspelde regen en onweer. Kortom; een superweek vol tennis en gezelligheid op anderhalve meter.

We wensen alle andere parken heel veel succes met de organisatie van de toernooien!