Competitie en toernooien

Voor ieder wat wils!

In Deventer is het gebruikelijk dat jeugdige spelers meedoen aan de competitie. Dat kan in het voor- en het najaar en is teamgebonden. De vaste speeldag is de zondag, veelal in de ochtend. Een ouder team speelt soms in de middag en een enkel team komt uit op de zaterdag. Er zijn zowel uit- als thuiswedstrijden.

Jeugdige spelers kunnen ook meedoen aan toernooien. Voor de Tenniskids Rood en Oranje worden regelmatig zogenaamde ‘TOSS-activiteiten’ georganiseerd. Gezelligheid, spelletjes en onderlinge wedstrijdjes staan centraal. In veel toernooiweken is er ook een Kidsevent voor Rood en Oranje, met als hoogtepunt de Deventer Tenniskampioenschappen. Dit vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie. Welke Tenniskids worden kampioen in Oranje of Rood?!

Voor Tenniskids Groen en Geel wordt cluboverstijgend ook een en ander georganiseerd. Van open jeugdtoernooien tot een wintercompetitie in de hal in Bathmen. En ook deze Tenniskids strijden om dé beker tijdens de Deventer Tenniskampioenschappen.

Hier vind je alle Deventer tennisevenementen. Hier vind je alle Deventer tennisevenementen.

Wintercompetitie

Je kan je weer inschrijven voor de Wolters Keukens Deventer Jeugd Wintercompetitie gehouden in de hal in Bathmen.

De competitie start op zondag 4 november en duurt tot en met zondag 31 maart (finaledag). Elke groep speelt 5 zondagen van 14.00 t/m 17.00 uur verspreid over de volledige duur van de competitie. Je zult dus ongeveer 1 x per maand spelen. Tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie zal er niet worden getennist.

Schrijf je hier in! Schrijf je hier in!

Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. De trainingen én de wedstrijden worden binnen deze kleuren georganiseerd.

Lees hier meer over Tenniskids Lees hier meer over Tenniskids
Meer weten over een event, klik dan op de lees meer link.

Aankomende jeugdevents

Kids die meer willen en kunnen

Jeugdcommissies en besturen van de verenigingen zijn momenteel op initiatief van de Stichting Tennispromotie aan de slag om een cluboverstijgend aanbod te realiseren voor kinderen die meer willen en kunnen tennissen. Zodat ook in Deventer een doorgaande leerlijn ontstaat. Later hierover meer.

Vacatures

Initiator Fun Masters

Welke oudere junior of jonge senior vindt het leuk om voor de doelgroep 14 – 18 jarigen activiteiten op en naast de tennisbaan te organiseren. Af en toe met deze groep kids uit Deventer bij elkaar op een park om te tennissen en ook te chillen. Eventueel met vriendjes/vriendinnetjes! Hartstikke leuk. Wie gaat met de jeugdcommissies de kar trekken. Voor meer info, neem contact op met Manon (DLTC) 0623044480.

Begeleider jeugd-schrijvers

Voor het aanleveren van actuele content is het leuk dat zo veel mogelijk tennissers hier een bijdrage aan leveren. Vele handen maken licht werk en dit levert vaak verrassende bijdrages op. Concreet zoeken we een tennisser en/of ouder die het leuk vindt om een groep jeugdleden te begeleiden bij het aanleveren van kids-made content. Korte filmpjes, tekstjes, grappige foto’s. Dát wat de jeugd inspireert. Voor meer info, neem contact op met Manon (DLTC) 0623044480.

Hoe zit het met spelen in kleuren? Lees het hier! Hoe zit het met spelen in kleuren? Lees het hier!

Tennis Parken

Er is altijd een tennisvereniging in de buurt. Bij iedere vereniging is het mogelijk een proefles te nemen en zijn er opstartpakketten, bijvoorbeeld Maak Kennis Met Tennis. Een enkele club heeft een Open Dag waar ook kortingen op het lidmaatschap worden gegeven. Kijk op de website van de buurtclub voor de mogelijkheden bij de vereniging.

DLTC.jpg
DLTC
Deventer
Deventer LTC ligt prachtig gelegen nabij de binnenstad. Inmiddels bestaat DLTC al ruim 80 jaar...
Drijvers-TC.jpg
Drijver's TC
Deventer
Drijver's TC bestaat sinds 1951 en ligt aan de Platvoetsdijk 2 in Deventer. Een prachtig park...
Park-Brabant.jpg
TC Park Braband
Deventer
TC Park Braband ligt prachtig gelegen in de bossen van Schalkhaar, aan de rand van Deventer...
Schapekolk.jpg
TC De Schapekolk
Deventer
Tennisplezier.....dat is waar ze bij TC De Schapekolk voor staan. En dat betekent dat de focus...
TC-Bathmen.jpg
TC Bathmen
Bathmen
Tennisclub Bathmen is een prachtig buitenpark met 5 gravelbanen met verlichting. Op dit...
TCC.jpg
TC-Lettele.jpg
TV Lettele
Lettele
Tennisvereniging Lettele, ofwel TVL, is een leuke vereniging die aan jong en oud volop...
TC-Salland.jpg
TC Salland
Bathmen
Tennisvereniging T.C. Salland is een leuke tennisvereniging gelegen in Bathmen. De vereniging...

De Jeugdcommissies van de verschillende clubs werken samen. Gericht op het aanbieden van cluboverstijgende activiteiten, af te stemmen over toernooien en competities, elkaar te informeren over regionaal/landelijk aanbod.

Ook is er samenwerking met de organisatie van de Deventer Tenniskampioenschapen om dit toernooi zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de ontwikkeling in Tenniskids. Intentie is om zoveel mogelijk passend aanbod aan te bieden!

[wpc-weather id="1961"/]