Schooltennis project in Deventer van start

Vandaag krijgen de kinderen van basisschool Adwaita hun eerste tennisclinic op tennispark Drijver’s TC. Het is de aftrap van een breed schooltennis project waarbij kinderen kennis maken met de tennissport. Dat is de gezamenlijke ambitie van 7 tennisverenigingen, Sportbedrijf Deventer en 9 basisscholen. Het is voor het eerst dat zo’n project op het gebied van tennis in Deventer zo grootschalig wordt opgepakt. Gediplomeerde tennistrainers komen de hele maand juni lessen verzorgen aan kinderen in de groepen 3, 4 en 5. Elke school die meedoet, krijgt al het benodigde materiaal zoals een net, rackets en ballen. Materialen die ook na afloop van het project te gebruiken zijn. Sportbedrijf Deventer is de spil richting de scholen. De tennisverenigingen verzorgen het aanbod en zorgen voor een mooi aanbod om de kinderen ook daarna te verwelkomen op de club. Kinderen kunnen gratis 2 lessen volgen om te kijken of tennis echt bij ze past.

Interesse? Neem dan een online kijkje bij de verschillende Deventer tennisverenigingen via deze website en meld je aan bij de club(trainer)!

Geen losstaand initiatief

In Deventer trekken zeven tennisclubs gezamenlijk op om de tennissport nóg meer op de kaart te zetten. ‘Door de verschillende inspanningen weten we kinderen hopelijk aan ons te binden, en te blijven boeien. Tennis is de 2e sport van Nederland en heeft veel te bieden. Het is ook veel meer een teamsport dan vaak wordt gedacht. Of je nu begint, al jaren tennist, ‘prof’ wilt worden of de sport beoefent voor de gezelligheid; voor iedereen is plek. Bij welke andere sport kun je altijd en overal spelen, met wie je maar wilt? Die sociale voordelen zijn misschien wel uniek binnen de sportwereld’, aldus Marco Hetjes, voorzitter van Stichting Deventer Tennis die de verengingen met elkaar verbindt.